Az első menüsorral leginkább azoknak készültem, akik nem szeretik a halat.

Akkor is jó választás lehet, ha egy este gyermekes családokat várunk vendégségbe, ezért a hal fogyasztás, a szálkák miatt, illetve a gyermekek ízlésvilága miatt kihívásokba ütközne. Az ételek választásakor igyekeztem karácsonyi hangulatot idéző fogásokat választani, így a fűszerhasználat, az ételek színe, illata tekintetében abszolút beleillik a karácsonyi fogások közé.

A receptek 4 főnek megfelelő mennyiségű alapanyagot tartalmaznak, a tápanyagtartalom kiszámítás ennek figyelembevételével történt.

Fűszeres paradicsomleves parmezánsajttal
Narancsos-gyömbéres-csirkecomb hercegnőburgonyával
Aszaltparadicsomos zöldsalátával
Méteres sütemény

Fűszeres paradicsomleves parmezánsajttal

paradicsompüré 320g
vöröshagyma 60g
parmezán sajt 40g
fokhagyma 6g
napraforgóolaj 5ml
víz 1,8l
petrezselyemgyökér 1g

Az alábbi fűszereket ízlés szerint hozzáadjuk. Őrölt fehérbors, friss bazsalikom, friss rozmaring, oregánó, fűszerpaprika, cukor, só.

Elkészítés:

Vágjuk fel apróra a vöröshagymát, dínszteljük meg az olajon, majd adjuk hozzá az áttört fokhagymát, és a zöldfűszereket. Öntsük rá a paradicsomszószt, melegítsük össze és turmixoljuk át. Ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint a zöldfűszerekkel és főzzük készre a levest. Parmezánnal, kevés petrezselyemmel megszórva tálaljuk néhány szelet friss bagett társaságában.

Narancsos-gyömbéres-csirkecomb

csirkecomb 1kg
narancs 450g
méz 20g
gyömbér 15g
szójaszósz 10g

Elkészítés:

Készítsük el először a pácot a csirkéhez. Reszeljük le a megmosott narancsok héját és a gyömbért, majd dörzsöljük be velük a csirkecombokat. Így hagyjuk a hűtőben két óráig állni. Válasszunk egy megfelelől méretű jénai tálat, vajazzuk ki és sorakoztassuk fel benne a csirkecombokat. Keverjük össze a szójaszószt a narancsok kinyomkodott levével (sok esetben a narancslé fele is elég, attól függ mennyire lédús a narancs) és öntsük rá a jénaiban várakozó combokra. Akinek van kedve a narancs húsát is belefőzheti a szószba. Alufóliával lefedve légkeveréses sütőben 200°C-on 35-40 percig sütjük. 40 perc után kivesszük a sütőből és leöntjük a húsról a narancsos- szójás szószt. A leöntött szószhoz hozzákeverjük a mézet, majd két felé osztjuk. A narancslé egyik felével meglócsoljuk a csirkét, és újabb 20 percre visszahelyezzük a sütőbe, ezúttal alufólia nélkül. A másik felét pedig serpenyőben összerottyantjuk figyelve arra, hogy ne kapjon oda. 20 perc elteltével kivesszük a csirkét a sütőből, és az összerottyantott narancslés szósszal tálaljuk.

#ARNICATIPP: Étkezés közben is maradj tudatos, fontos a mértékletesség: a közepes-kis mennyiségek tartása. Ha mégis megtörtént a baj, van megoldás.

Hercegnőburgonya

burgonya 800g
vaj 100g
tojássárga 32g
A jódozott sót, fehérborsot és szerecsendiót ízlés szerint adjuk hozzá!

Elkészítés:

20 perc alatt sós vízben főzzük puhára a meghámozott, kockára vágott burgonyát. Olvasszuk meg a vaj felét és tegyük félre. Szűrjük le a puhára főtt burgonyát és tegyük vissza a lábasba. Adjuk hozzá a vaj egy részét a szerecsendiót és ízlés szerint a fűszereket. Dolgozzuk össze alaposan a masszát, míg el nem érjük a kívánt krémes állagot. Adjuk hozzá a tojás sárgáját és keverjük homogénné. Töltsük bele egy habzsákba, majd csillag alakú formanyomóval formázzunk vele apró halmokat a sütőpapírral bélelt tepsibe. A maradék olvasztott vajjal, kenjük meg a burgonyakupac tetejét, majd 20 percig 170°-on süssük őket aranysárgára.

Aszalt paradicsomos zöldsaláta

szárított paradicsom 250g
jégsaláta 200g
parmezán sajt 40g
rukkola 20g
olívaolaj 5ml
friss citromlé 5ml

Elkészítése rendkívül egyszerű. Tisztítsuk meg a saláta leveleit és vágjuk fel egyenlő csíkokra. Adjuk hozzá a rukkolát és a szárított paradicsomot, majd szórjuk meg a reszelt parmezánnal. Facsarjunk rá citromlevet és locsoljuk meg olivaolajjal. Nagyon friss finom, színes salátát kapunk.

#ARNICATIPP: Készülj fel, hogy az ünnepek tényleg a nyugalomról szólhassanak.

Méteres sütemény

A tésztához:

búzaliszt 380g
cukor 200g
víz 150ml
napraforgóolaj 150ml
kakaópor 25g
sütőpor 25g
szódabikarbóna 15g
tojás 6db

A krémhez:

csokis pudingpor 80g
nyers tehéntej 700ml
margarin, 25%-os 250g
cukor 150g
rum 100ml

A tetejére:

étcsokoládé 12g

Elkészítés:

A receptet még a nagynénémtől tanultam. Nagyobb családi eseményeken, illetve karácsonykor is kötelező kiegészítője volt a vacsoráinknak.

Először is válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját keverjük ki a cukorral, olajjal és a vízzel. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, illetve a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan forgassuk bele a masszába. Osszuk két részre a tésztát. Az egyik felébe keverjük bele a kakaóport, a másik felét pedig töltsük bele egy vajjal kikent őzgerinc formába és tűpróbáig süssük. Ugyan ezt tegyük meg a „barna” tésztával is, mindkét esetben hagyjuk kihülni a kész tésztákat. A pudingot a csomagoláson található leírás szerint készítsük el. Keverjük el a margarint a cukorral és a rummal majd miután kihült a puding dolgozzuk össze őket. Vágjuk ujjnyi vastagra a tésztákat és a pudinggal összetapasztva rakjuk őket egymásra. Felváltva egy fehér és egy barna tésztát ragasszunk össze, így egy kalácsra emlékeztető süteményt fogunk kapni. Olvasszuk meg gőz felett a csokoládét, majd vonjuk be vele a süteményt. Megvárjuk míg megdermed a csoki, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Hirdetés
Hirdetés

Ha edzéstervre van szükséged, vagy szintet lépnél, regisztrálj most szakértői edzéstervünkért vagy olvasd el dietetikusunk egészséges receptjavaslatait.

Ne feledd Facebook és Instagram közösségünket: az Arnica SPORT naponta frissülő tartalommal vár! #Arnica #SPORT

Köszönjük, hogy velünk játszottál a kihívásban!

Egy megerősítő levelet küldtünk a postafiókodba, kérünk aktiváld a részvételed.

A sorsolás eredményéről a nyertest 2018. XX-én, e-mailben értesítjük!

Kövesd oldalunkat a Facebookon és az Instagramon is, ahol számos érdekes tartalommal találkozhatsz. Sportolj Te is természetesen az Arnica SPORT-tal!

Köszönjük, hogy ilyen sokan játszottatok velünk!

Gratulálunk a nyerteseknek:
Sas Alexandra
Molnár Leila
Berecz Diána

Kérjük, vegyétek fel velünk a kapcsolatot a nyeremenyjatek@dreamproduction.hu e-mail címen.

Kövesd oldalunkat a Facebookon is, ahol számos érdekes tartalommal találkozhatsz. Sportolj Te is természetesen az Arnica SPORT-tal!

Gratulálunk!

Gratulálunk! Az Arnica SPORT “Egészség mindenkinek!” nyereményjátékának nyertese ??, akivel csapatunk e-mailben felveszi a kapcsolatot.

Kövesd oldalunkat a Facebookon és az Instagramon is, ahol számos érdekes tartalommal találkozhatsz. Sportolj Te is természetesen az Arnica SPORT-tal!

Köszönjük, hogy velünk játszottál!

Egy megerősítő levelet küldtünk a postafiókodba, kérünk aktiváld a részvételed.

A sorsolás eredményéről a nyertest 2018. június 12-én, e-mailben értesítjük!

Kövesd oldalunkat a Facebookon és az Instagramon is, ahol számos érdekes tartalommal találkozhatsz. Sportolj Te is természetesen az Arnica SPORT-tal!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!

Egy megerősítő levelet küldtünk a postafiókodba, kérünk aktivált feliratkozásod.
Így a következő hírlevelünket már Te is olvashatod!

Kövesd oldalunkat a Facebookon és az Instagramon is, ahol számos érdekes tartalommal találkozhatsz.
Sportolj Te is természetesen az Arnica SPORTtal!

Köszönjük, hogy elküldted leveledet!

Hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Kövesd oldalunkat a Facebookon és az Instagramon is, ahol számos érdekes tartalommal találkozhatsz.
Sportolj Te is természetesen az Arnica SPORTtal!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatkezelési Tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás