Ha valami olyat szeretnél a vendégeidnek készíteni, ami után mind a 10 ujjukat megnyalják, akkor Dániel Petra dietetikus pizzás muffinjával biztos nem nyúlsz mellé.
Hozzávalók:
tej, 1,5%-os 35g
búzaliszt 35g
trappista sajt 20g
füstölt sonka 15g
salsa szósz 10g
csemege kolbász 10g
tojás 10g
#ARNICATIPP: Jó, ha még egy dolgot beszerzel a tavaszi, nyári sütögetésekhez. Az Arnigel és az Arnica montana homeopátiás alapanyag jól jön a váratlan helyzetekben.
Az elkészítéshez szükség lesz még egy csipet sóra, borsra, olaszos fűszerkeverékre, édespaprikára és sütőporra. Illetve a muffin formák kikenéséhez margarinra (kb. 5g).
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet a sóval és sütőporral. Verjük fel a tojást és keverjük el a tejjel, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez és keverjük simára. Egy kis pizzakrémet, pirospaprikát, olaszos fűszerkeveréket a tésztába is keverhetünk, így még pikánsabb lesz a végeredmény.
#sócsökkentésitipp: az ételízesítők, fűszerkeverékek már alapvetően is tartalmaznak sót, így ne „megszokásból” sózzunk, hanem kóstolást követően, ha szükséges, csak akkor.
Az elkészült tésztát tegyük be a hűtőbe kb. 20 percre, addig kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük fel 180°C-ra. 20 perc elteltével vegyük ki a hűtőből a tésztát és öntsük bele a muffin formákba, majd helyezzük be a sütőbe. 10 perc elteltével kicsit vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg kolbásszal, sonkával és sajttal a muffin tetejét, majd tegyük vissza újabb 15 percre sülni. Miután készre sültek hagyjuk egy kicsit hűlni őket, ezt követően pedig fejtsük ki a muffin formából. Bazsalikommal, salsa szósszal tálaljuk!
1 adag kb. 2 kisebb darab muffin, melynek energia és tápanyagértéke a következő:
Energia 374 kcal
Fehérje 17g
Zsír 19g
Szénhidrát 33g
Élelmi rost 2g
Ha edzéstervre van szükséged, vagy szintet lépnél, regisztrálj most szakértői edzéstervünkért vagy olvasd el dietetikusunk egészséges receptjavaslatait.
Ne feledd Facebook és Instagram közösségünket: az Arnica SPORT naponta frissülő tartalommal vár! #Arnica #SPORT