Kell egy kis türelem hozzá, de nagyon megéri. Akár karácsonyi ajándéknak is tökéletes.
Éva MacPherson funkcionális táplálkozási tanácsadó receptje
Az egész család imádni fogja – cukor és lelkiismeretfurdalás-mentes szaloncukor
Nem kell hozzá más, mint mandula, eritrit, egy kis aromaterápia, egy csipetnyi fitoterápia, és jó sok türelem a formázáshoz és mártogatáshoz. Ösztönzőleg hat egy beteg gyermek sürgetése is a kanapéról át-átkiabálva, hogy „Mami, mikor lesz már kész?” Én a csomagolásáról lemondtam – amúgy sem maradt mit:)
Hozzávalók:
- 120 gr. mandulaliszt
- 40 gr. eritrit megdarálva kávédarálón
- 1 evőkanál meggymag olaj (nekem ez volt itthon), de jó a sárgabarackmag olaj vagy kókusz olaj is
- 1 nagy csipetnyi útifűmaghéj, hogy lazítson a massza állagán
- 4-5 csepp édesnarancs illóolaj, 100%-os tisztaságú
- 1 kisebb vaníliarúd közepe kikaparva
- kevés meleg víz, hogy formázható legyen
- 1 tábla 70%-os étcsokoládé gőz felett megolvasztva a mártogatáshoz
Elkészítés:
Mindent jól össze kell keverni (a csoki kivételével), aztán egy kis ideig hűtőbe tenni, majd formázni és mártogatni, sütőpapíron dermedni hagyni. Nekem 30 db lett ekkora mennyiségből. Ha a mandulalisztet pl. darált dió és kókuszreszelék keverékére cseréled, akkor kókuszos-diós szaloncukrod lesz.
Ha edzéstervre van szükséged, vagy szintet lépnél, regisztrálj most szakértői edzéstervünkért vagy olvasd el dietetikusunk egészséges receptjavaslatait.
Ne feledd Facebook és Instagram közösségünket: az Arnica SPORT naponta frissülő tartalommal vár! #Arnica #SPORT